Wie ben ik?

 

Ruim 10 jaar heb ik ernstig visueel gehandicapten getraind in het gebruik van de computer. Blinden en slechtzienden kunnen de muis niet gebruiken om de computer te bedienen. Zij kunnen dit alleen met specifieke software en met behulp van sneltoetsen en de bestaande menu-structuren. Het viel me al snel op dat niemand last had van RSI-verschijnselen. Dat bleek te komen doordat er muisloos gewerkt werd. Bij nadere analyse bleek ook dat deze manier van werken veel efficiënter is. Alle handelingen moeten non-visueel gedaan worden en dat blijkt in veel gevallen een grote tijdwinst op te leveren en veel efficiënter te zijn. Vanuit deze ervaring ben ik gaan werken aan een methode waarbij sneltoetsen en de muis samen gebruikt worden. De muis waar deze makkelijker is en sneltoetsen waar deze makkelijker zijn.  Wie op deze manier gaat werken zal merken dat je sneller kunt werken en minder fouten maakt. Ook is het op-deze-manier werken minder inspannend.

Ik heb jarenlang ervaring met het geven van trainingen aan zowel groepen als individueel. 
Ik probeer mijn trainingen zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de behoefte van de cliënt. Dat betekent dat een training pas plaats kan vinden na een gedegen onderzoek.
Mijn uitgangspunt is altijd de mens. Dit uitgangspunt garandeert een goed eindresultaat.